Sea View Avenue

About This Project

We transformed a large sloping lawn into distinct gardens to serve a growing family, while diminishing water consumption, driven by a long drought.

The slopping site was terraced to create three separate usable gardens. The owner, a plant lover, desired a lush garden of roses and dahlias as well as large raised planters for growing vegetables.

On the first level, a large stone courtyard with wraparound benches and stone counters for dining and entertainment was created. A stepping stone path on a smaller lawn leads to an elevated decomposed granite courtyard, complete with gas bonfire and lounge furniture, creating another corner to congregate. And finally, we installed a basketball and bocce ball court for the couple’s young teens and their friends. The addition of low voltage LED and festival lights throughout the garden allow the activities to continue into the evening.

Category
Gardens
Tags
Entertaining, Garden Design, Piedmont, Water Conservation
Sea View Avenue - Latitude 37° Landscape + Design
15830
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15830,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive